Bezpieczne zakupy

Zweryfikowani sprzedawcy i 8 lat doświadczenia

Bezpieczne zakupy

Zdrowie w jednym miejscu

Marketplace z 130 000 produktami dla zdrowia

Marketplace

Rabaty dla stałych Klientów

dla posiadaczy konta regularne zniżki

Rabaty

Produkty do aromaterapii - Biolavit

Biolavit Olejek eteryczny z drzewa herbacianego - 10 ml

Dostępność:

Chwilowo niedostępny

Producent:

Biolavit

Sprzedawca:

Medpak

Oceń produkt:
(ocena użytkowników 4.5)

SKU:

6095

Olejek z drzewa herbacianego to produkt pozyskiwany poprzez destylację parą wodną liści drzewa herbacianego. Ma właściwości antyseptyczne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybiczne i przeciwwirusowe. Wspomaga pracę układu odpornościowego. Jest pomocny przy leczeniu grypy, kataru i przeziębienia. Na układ nerwowy oddziałuje uspokajająco, dlatego poleca się stosować go w stanach szoku, silnego zdenerwowania i histerii. Olejek z drzewa herbacianego aplikowany na skórę pomaga zwalczać trądzik, brodawki, kurzajki i opryszczkę. Jego zapach odstrasza owady.

Naturalny olejek eteryczny z drzewa herbacianego od Biolavit


Olejek eteryczny z drzewa herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego to w 100% naturalny olejek eteryczny, który jest uniwersalnym kosmetykiem o licznych zastosowaniach. Jest to ekstrakt z liści drzewa herbacianego, który powstaje w procesie destylacji liści za pomocą pary wodnej.

Właściwości olejku z drzewa herbacianego

Olejek z drzewa herbacianego wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, antyseptyczne, dezodoryzujące, przeciwgrzybicze i dezynfekujące. Ponadto działa uspokajająco oraz relaksująco. Ze względu na swoje właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne jest popularnym składnikiem kosmetyków do pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Olejek z drzewa herbacianego zwalcza bakterie, które są przyczyną trądziku. Ponadto wpływa na normalizację pracy gruczołów łojowych, a także zmniejsza błyszczenie się skóry. Wyjątkowe jest w nim to, że nie wysusza skóry tak jak inne składniki łagodzące zmiany skórne, ale działa regenerująco na skórę. Ekstrakt z drzewa herbacianego jest też polecany na problemy ze skórą głowy, takimi jak łupież czy przetłuszczanie włosów. Stosuje się go też w leczeniu infekcji grzybiczych (np. stóp), opryszczki, brodawek, kurzajek oraz na ukąszenia owadów. Jego liczne właściwości pozwalają wykorzystywać go w leczeniu przeziębienia, grypy i kataru, gdyż wspiera działanie układu odpornościowego. Jego świeży, lekko goździkowy zapach z nutami ziołowymi pozwala na stosowanie go w aromaterapii. Produkt ten doskonale komponuje się z innymi olejkami eterycznymi np. lawendowym, bergamotowym, eukaliptusowym, cytrynowym, goździkowym czy olejkiem z mięty pieprzowej.

Jak można wykorzystać olejek z drzewa herbacianego?

Osoby, które zmagają się z trądzikiem i przetłuszczającą się cerą mogą stosować olejek z drzewa herbacianego na wiele sposobów. Przede wszystkim można go używać w nierozcieńczonej postaci do punktowego nakładania na wypryski. Można też:

  • zmieszać go z innym olejem i stosować zamiast kremu do twarzy,
  • dodać kilka kropel do ulubionego kosmetyku,
  • stosować go jako składnik parówki na twarz,
  • przygotować maseczkę z naturalnej glinki i olejku.

Olejek z drzewa herbacianego jest stosowany jako składnik inhalacji podczas przeziębienia czy grypy.

Można go dodawać do kąpieli, gdyż pozwala się zrelaksować i wyciszyć. W celu łagodzenia codziennego stresu można również stosować ten produkt w połączeniu z innymi olejami do masażu ciała. Olejek z drzewa herbacianego znalazł także zastosowanie w aromaterapii. Używa się go w kominkach zapachowych lub nawilżaczach powietrza. Owady nie znoszą jego zapachu, więc latem dobrze sprawdzi się jako naturalny środek odstraszający komary.

Pochodzenie surowca: Drzewo herbaciane to roślina wywodząca się z Australii. Olejek z tej rośliny ma prawdopodobnie najszersze zastosowanie wśród olejków eterycznych.

INCI: Melaleuca Alternifolia Oil

Działanie: antyseptyczne, dezodoryzujące, uspokajające

Zapach: świeży, słodki, intensywnie cytrusowy z subtelną ziołową nutą

Kolor: przezroczysty do jasnożółtego

Nuta: środkowa - wysoka

Zalecana aplikacja: do masażu, do kąpieli, do inhalacji, w dyfuzorze

Przeciwwskazania: Może podrażniać skórę wrażliwą. Przy pierwszym użyciu należy wykonać test miejscowy.

Zalecane stężenie: 2%

Pasuje do niego olejek: bergamotowy, cytrynowy, eukaliptusowy, goździkowy, lawendowy, ylangowy, z mięty pieprzowej


Darmowa dostawa od Medpak na zamówienia od 199,00 zł!

Przewoźnik Płatność online Płatność przy odbiorze
UPS (czas dostawy: 1-2 dni) 12,99 zł 17,99 zł
InPost (czas dostawy: 1-2 dni) 9,99 zł --
Poczta Polska (czas dostawy: 2-3 dni) 9,99 zł --
Płatności za pobraniem

Za zamówienie możesz zapłacić bezpośrednio przy odbiorze paczki od kuriera. Upewnij się, że podany adres jest prawidłowy i zawiera kompletne informacje potrzebne do doręczenia Twojej paczki. Zwróć również uwagę na poprawność podanego numeru telefonu, ponieważ przed dostawą kurier może kontaktować się z Tobą. Pamiętaj, żeby przygotować odliczoną kwotę płatności. Kurier nie jest zobowiązany do wydawania reszty.

Reklamacje i zwroty

Konsument, który zawarł umowę na odległość, może w terminie 14 dni kalendarzowych odstąpić od niej bez podawania przyczyny. Prosimy o wypełnienie formularza zwrotu.

a) zwrotowi podlegają jedynie produkty fabrycznie zamknięte, bez śladów otwierania / używania
b) zwrot zostanie rozpatrzony do 14 dni roboczych od momentu otrzymania przesyłki
c) zwracany towar należy wysłać na adres:

Medpak
ul. Gromadzka 46A
30-719 Kraków

Konsument ma prawo zareklamować otrzymany produkt.

W przypadku reklamacji prosimy o kontakt e-mailowy na adres: kontakt@medpak.com.pl. Prosimy o wypełnienie formularza zwrotu.

W wiadomości prosimy o:

a) dane Kupującego
b) nazwa produktu
c) opis wady/niezgodności
d) zdjęcie produktu/produktów

W razie wątpliwości prosimy o kontakt telefoniczny (tel. 12 312 05 54), aby uzyskać więcej informacji.

Produkt chwilowo niedostępny